Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Search

  • Geen producten in het winkelwagentje.
  • Geen producten in het winkelwagentje.
handverzorging tips herfst

Handverzorging Tips voor de Koude Maanden: Houd je Handen Warm en Gezond

Brrr, voel je die kou al in de lucht? De  herfst is nu dan toch echt begonnen en dat betekent dat het tijd is om extra liefde te tonen aan onze handen die het zwaar te verduren krijgen in deze koude maanden. Als cosmetic formulator met een diepe passie voor hand- en nagelverzorging, weet ik maar al te goed hoe belangrijk het is om onze handen gezond en gehydrateerd te houden, vooral wanneer de temperaturen dalen. Dus pak een warme kop thee en leun achterover terwijl ik je meeneem door enkele van mijn beste handverzorgingstips voor de winter.

 

Het Belang van Winterhandverzorging

Laten we het eerst eens hebben over waarom handverzorging in de winter zo essentieel is. De koude, gure lucht kan je handen droog en gebarsten achterlaten, en de nagels broos maken. Ik herinner me nog goed de eerste keer dat ik tijdens een ijskoude dag zonder handschoenen naar buiten ging om de hond uit te laten en mijn handen voelden als versteend hout! Sindsdien weet ik dat het essentieel is om onze handen goed te beschermen tegen de winterse elementen.

 

Hydratatie is de Sleutel

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je handen gezond te houden in de winter, is regelmatige hydratatie. Voor ik me hierin had verdiept begreep ik nooit de noodzaak van handcrèmes, maar nu zweer ik erbij! Kies bijvoorbeeld de rijke, hydraterende crème vol met voedende ingrediënten van By Elske en breng deze royaal aan na elke wasbeurt. Vergeet vooral niet om ook je nagels en nagelriemen mee te nemen in deze hydraterende routine.

 

Beschermende Maatregelen tegen Kou en Wind

Een andere geweldige manier om je handen te beschermen is door ze warm te houden met de juiste handschoenen. Warme handen hebben een betere doorbloeding wat zorgt voor meer voedingstoffen en zuurstof voor de huidcellen en deze effecten geven je direct een stralende en gezonde huid. Kies handschoenen die niet alleen stijlvol zijn, maar ook isolerend en het liefst ook waterdicht, zodat je handen lekker warm blijven zelfs op de koudste winter dagen

 

Nagelverzorgingstips voor de Winter

Onze nagels hebben ook extra zorg nodig tijdens de wintermaanden. Ze hebben de neiging om brozer te worden door de kou, waardoor ze gemakkelijker kunnen breken. Ik herinner me dat ik altijd worstelde met gespleten nagels in de winter, terwijl ik juist dol ben op mooie gelakte nagels voor de feestdagen. Totdat ik hiervoor een speciale verzorgende nagelriem olie ontwikkelde die wonderen deed voor mijn droge nagels en nagelriemen, nu behoren droge en broze nagels tot het verleden. Overweeg ook het dragen van handschoenen bij klusjes zoals afwassen, om je nagels te beschermen tegen agressieve schoonmaakmiddelen.

 

Exfoliatie van de handen en nagelriemen.

Toch last gekregen van droge plekjes en velletjes op je handen en nagelriemen? Geen paniek, een milde scrub helpt je hier snel weer vanaf. Het scrubben van de handen wordt vaak vergeten, maar is cruciaal vooral in de winter. Regelmatig scrubben helpt namelijk dode huidcellen te verwijderen waardoor de handcrème en nagelriem olie nog beter in kunnen trekken om zo de huid soepel en gehydrateerd te houden. Maak er een gewoonte van om deze stap op te nemen in je handverzorgingsroutine en regelmatig te doen voor gezondere en mooiere nagels.

 

Last but not least, vergeet niet dat een gezonde levensstijl en voedingspatroon ook van invloed zijn op de gezondheid van je handen en nagels. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt en voedingsmiddelen eet die rijk zijn aan vitamines en mineralen die de nagelgroei bevorderen. Denk aan voedingsmiddelen zoals noten, eieren, en bladgroenten die boordevol voedingsstoffen zitten die goed zijn voor je nagels.

 

Dus daar heb je het, mijn beste handverzorgingstips voor de koude maanden. Vergeet niet om deze eenvoudige stappen op te nemen in je dagelijkse routine, zodat je handen warm, gehydrateerd en gezond blijven, zelfs als de temperatuur buiten daalt. Laat die sneeuw maar komen, je handen zijn er klaar voor!

 

 

 

Heerlijk vond ik mijn werk op het lab. En toen belandde ik in een burn-out. Om te herstellen was selfcare nodig: ik liep urenlang in mijn eentje door het bos en later zelfs met een wandelcoach. Als ik thuiskwam, stapte ik onder een warme douche en smeerde ik mezelf helemaal in met bodylotion. Niet alleen om goed voor de stijve spieren in mijn nek en schouders te zorgen, maar ook omdat de geuren mij een geborgen, veilig en ontspannen gevoel gaven. De huidverzorgingsproducten van By Elske zijn het resultaat: een mooie combinatie van mijn liefde voor het lab met mijn liefde voor de natuur.

Leave
a comment

×