Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Search

  • Geen producten in het winkelwagentje.
  • Geen producten in het winkelwagentje.
nagelriemolie nagelverzorging

3 redenen waarom je nagelriemolie moet gebruiken

Het vele handenwassen van de afgelopen jaren heeft ervoor gezorgd dat iedereen wel een tube handcrème in haar tas heeft, maar niet alleen je handen hebben te lijden onder het vele wassen, ook je nagels drogen hier flink van uit. Helaas zit een nagelriemolie nog niet bij iedereen in de dagelijkse routine, terwijl dit wel nodig is voor gezonde en stralende handen en nagels. In deze blog een aantal goede redenen om dagelijks nagelriemolie te gebruiken, tips welke nagelriemolie nu echt goed is en hoe je nagelriemolie nu eigenlijk gebruikt zonder vette vingers te krijgen.

 

 3 redenen waarom je dagelijks nagelriem olie moet gebruiken.

  1. Je nagelriemen worden er gezond van

Je nagelriemen hebben een belangrijke functie, ze beschermen de nagelwortels, en die zorgen weer voor sterke en gezonde nagels. Uitdroging kan er voor zorgen dat je last krijgt van losse velletjes, ontstekingen of pijnlijke gescheurde nagelriemen dit ziet er niet alleen lelijk uit, hierdoor kunnen je nagelriemen ook hun functie van het beschermen van de nagelwortel niet meer goed uitvoeren, wat kan lijden tot allerlei nagelproblemen. Nagelriemolie voed en hydrateert je nagelriemen zodat ze gezond en zacht blijven.

 

  1. Je nagels worden er gezond en stralend van

Uitgedroogde nagels hebben een tekort aan olie, dit zorgt voor doffe nagels die makkelijk splijten. Een nagelriemolie vult de tekorten aan olie aan zodat je nagels gezond blijven. Een groot voordeel is dat hoe gezonder de natuurlijke nagel is, hoe beter nagellak en gelnagels kunnen hechten en hoe langer ze mooi blijven zitten.

 

  1. Je nagels gaan er sneller van groeien

Het inmasseren van nagelriemolie verhoogt je bloedcirculatie en stimuleert op die manier je nagelgroei. Ook geeft de olie je nagels een beetje extra bescherming waardoor ze minder snel beschadigen en je ze minder hoeft te knippen/vijlen

 

Waar moet je op letten als je een nagelriemolie koopt?

Het is belangrijk dat je nagelriemolie bestaat uit plantaardige oliën. Deze oliën worden namelijk goed geabsorbeerd terwijl minerale oliën alleen maar op je huid en nagel blijven liggen en er niet in trekken. Goede basis oliën zijn bijvoorbeeld amandel, avocado en jojoba-olie. Een ander belangrijk ingrediënt om op te letten zijn vitamines, zoals bijvoorbeeld vitamine E die je huid voed en ondersteund bij het natuurlijke herstel. Al deze mooie plantaardige ingrediënten vind je in onze verzorgende nagelriemolie.

Verder heb je nagelriem olie in verschillende verpakkingen, met een kwastje, een pipet of stift. Welke je kiest is heel persoonlijk, met een kwastje of stift kun je de olie direct aanbrengen, dus dat is iets makkelijker, voor onze verzorgende nagelriemolie hebben we gekozen voor een pipet, omdat je de huid/nagel met een pipet niet aanraakt is dit hygiënischer.

 

Hoe gebruik je een nagelriem olie, zonder dat je de hele dag met vette vingers loopt?

Less is more! Ik gebruik per keer maar 1 druppel per hand ( ja dat lees je goed, niet 1 druppel per nagel maar 1 druppel per hand) deze druppel verdeel ik met mijn vinger over alle vijf mijn nagels en masseer ik goed in. Dit is voldoende om je nagels van een gezonde laag olie te voorzien die goed en snel geabsorbeerd word, waardoor jij niet met vette vingers rond loopt. Alleen tijdens mijn wekelijkse manicure routine gebruik ik een druppel per nagel, dan heb ik namelijk echt even een momentje de tijd voor mijzelf en tijd om de olie goed in de nagel en nagelriemen te masseren.

 

Hoe vaak op een dag gebruik je de olie?

Het liefst natuurlijk zo vaak mogelijk! Ik smeer soms wel 5 keer per dag nagelriemolie op mijn nagels. Vooral als je last hebt van splijtende nagels en gescheurde nagelriemen die echt even aandacht verdienen en moeten herstellen is het goed om meerdere keren per dag te smeren, maar als dit niet lukt smeer dan minsterns een keer per dag, ’s avonds voor het slapen gaan zodat het product alle tijd heeft om in te trekken en je nagels te herstellen terwijl je slaapt. Het belangrijkste is dat je consistent bent, als je het drie dagen gebruikt en daarna een week vergeet zul je niet snel het gewenste effect van gezonde nagels bereiken.

Heerlijk vond ik mijn werk op het lab. En toen belandde ik in een burn-out. Om te herstellen was selfcare nodig: ik liep urenlang in mijn eentje door het bos en later zelfs met een wandelcoach. Als ik thuiskwam, stapte ik onder een warme douche en smeerde ik mezelf helemaal in met bodylotion. Niet alleen om goed voor de stijve spieren in mijn nek en schouders te zorgen, maar ook omdat de geuren mij een geborgen, veilig en ontspannen gevoel gaven. De huidverzorgingsproducten van By Elske zijn het resultaat: een mooie combinatie van mijn liefde voor het lab met mijn liefde voor de natuur.

Leave
a comment

×