Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Search

  • Geen producten in het winkelwagentje.
  • Geen producten in het winkelwagentje.
green friday forest

Geen Black maar Green Friday

 

Waarom Black Friday een slecht idee is.

Black Friday ken je waarschijnlijk wel: de vrijdag na het Amerikaanse feest Thanksgiving waarop winkels stunten met hoge kortingen en de goedkope deals je om de oren vliegen. Het doel? Mensen zoveel mogelijk laten kopen.

 

Vorig jaar werd in Nederland op Black Friday een recordbedrag aan verkopen gehaald. De online verkoop was maar liefst 80% hoger dan het jaar ervoor! Maar hebben we zoveel spullen wel echt nodig? Nope, Black Friday werkt impulsaankopen en overconsumptie enorm in de hand, en daarmee putten we onze aarde in rap tempo uit. Wist je bijvoorbeeld dat jaarlijks zo’n 85% van de kleding die we kopen op de vuilnisbelt terecht komt? Het kopen van zo veel spullen, zorgt per persoon voor maar liefst 2.591 kilo CO2-uitstoot. Dat alleen al is bijna 30% van de totale uitstoot die een Nederlander gemiddeld veroorzaakt!

 

Bomen planten voor Green Friday

Als duurzaam merk denken wij dat het ander kan en moet, met By Elske willen we een tegengeluid laten horen op Black Friday, zodat we samen de enorme overconsumptie op deze dag tegengaan. We hebben ons aangesloten bij de Green Friday beweging van trees for all, daarom hebben wij geen korting actie op Black Friday, wat doen we dan wel? Voor elke aankoop in onze webshop van 25 tot 30 november doneren wij een boom aan het Green Friday forest. Zo zetten we ons samen in voor een groene en gezonde aarde. Bomen zijn onmisbaar voor ons leven op aarde en spelen een cruciale rol in het tegengaan van klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit. Ze slaan op een natuurlijke manier CO2 op, geven ons zuurstof, voedsel, schaduw en water. Kortom, bomen zorgen voor een leefbare wereld voor mensen, dieren én natuur.  En omdat klimaatverandering een wereldwijd probleem is, plant trees for all voor elke boom in het Green Friday Forest in Nederland ook één boom in een tropisch regenwoud op Borneo. Plant je ook mee?

 

Shop duurzaam en lokaal

Natuurlijk is het helemaal oké om soms naar de (online) winkel te rennen en te gaan shoppen. Sommige spullen heb je nou eenmaal nodig, met deze tips shop je zo duurzaam en bewust mogelijk:

  • Koop of bestel alleen wat je écht nodig hebt en vermijd impulsaankopen.
  • lees de productomschrijving van een item goed, dit verminderd de kans op een miskoop. Bij grote webshops wordt ongeveer 50% retour gestuurd, super zonde want dat is onnodig dubbel transport.
  • Kies voor kwaliteit, ga voor producten die langer mee gaan in plaats van producten die al na een paar keer dragen/gebruiken stuk zijn en op de afvalberg belanden.
  • Kies voor duurzame merken die milieuvriendelijke ingrediënten en stoffen gebruiken. By Elske is natuurlijke vegan huidverzorging die duurzaam geproduceerd is in Nederland
  • Koop je producten zoveel mogelijk lokaal en in het geval van groente en fruit kies voor producten in het seizoen. Daarmee voorkom je CO2-uitstoot van het transport én steun je lokale ondernemers.

 

Heerlijk vond ik mijn werk op het lab. En toen belandde ik in een burn-out. Om te herstellen was selfcare nodig: ik liep urenlang in mijn eentje door het bos en later zelfs met een wandelcoach. Als ik thuiskwam, stapte ik onder een warme douche en smeerde ik mezelf helemaal in met bodylotion. Niet alleen om goed voor de stijve spieren in mijn nek en schouders te zorgen, maar ook omdat de geuren mij een geborgen, veilig en ontspannen gevoel gaven. De huidverzorgingsproducten van By Elske zijn het resultaat: een mooie combinatie van mijn liefde voor het lab met mijn liefde voor de natuur.

Leave
a comment

×