Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Search

  • Geen producten in het winkelwagentje.
  • Geen producten in het winkelwagentje.

Panthenol in je huidverzorging

Ik schreef al eerder een blog over rode alg een van de ster ingrediënten in onze handcrème, deze vindt je hier, maar vandaag zet ik een ander ingrediënt uit onze hydraterende handcrème in de spotlight, panthenol of te wel pro-vitamine B5.

 

Wat is panthenol?

We weten natuurlijk allemaal dat vitamines zijn goed voor je zijn, zowel om te eten als om op je huid te smeren. Panthenol is een van die vitamines die geweldige dingen doet voor je huid. Panthenol zelf is eigenlijk geen vitamine maar een voorloper, vandaar de naam pro-vitamine B5, in je huid word het omgezet in vitamine B5. Vitamine B5 is een vitamine is die van nature voorkomt in je huid en essentieel is voor veel processen die nodig zijn voor het normaal functioneren van je huid. De droge en geïrriteerde huid heeft vaak een tekort aan vitamine B5.

 

Wat doet panthenol voor je huid en nagels?

Panthenol is betrokken bij een hele hoop metabolische processen die invloed hebben op de gezondheid van je huid en zorgen voor een soepelere, zachtere en beter gehydrateerde huid.

 

Bij een gezonde huid waar de barrière functie intact is zal niet snel vocht verlies en irritatie ontstaan, maar door verschillende omstandigheden zoals veel handen wassen, temperatuur verschillen en de schadelijke stralen van de zon kan de huid barrière beschadigd raken wat lijd tot een de droge en geïrriteerde huid. Panthenol hersteld de barrière functie van je huid waardoor je een gezondere stralende huid krijgt.

 

Vitamine B5  is hygroscopisch dat wil zeggen dat het van nature water aantrekt, in huidverzorging zorgt dit ervoor dat vocht vanuit de onderste huidlagen naar je opperhuid word getransporteerd, wat direct zorgt voor een zichtbaar beter gehydrateerde huid, en door de verbeterde barrière functie  zal je huid instaat zijn dit vocht vast te houden, je huid wordt gehydrateerd, elastisch en straalt.

 

Er is ook veel onderzoek dat aantoont dat panthenol betrokken is bij ontstekingsremmende processen en dat het de celdeling stimuleert, hierdoor ondersteund het de huid bij herstellende processen, het is een ideaal ingrediënt dus voor de droge, geïrriteerde en jeukerige huid, niet voor niks vind je dit ingrediënt vaak terug in zowel cosmetische als farmaceutische producten gericht op wondherstel zoals luieruitslag, schaafwonden en lichte (zonne)brandwonden.

 

Panthenol is een klein molecuul dat naast de huid ook in staat is om diep in de nagel door te dringen en daardoor zorgt voor sterkere en flexibelere nagels, niet vergeten dus als je je handen insmeert om ook je nagels mee te nemen.

Heerlijk vond ik mijn werk op het lab. En toen belandde ik in een burn-out. Om te herstellen was selfcare nodig: ik liep urenlang in mijn eentje door het bos en later zelfs met een wandelcoach. Als ik thuiskwam, stapte ik onder een warme douche en smeerde ik mezelf helemaal in met bodylotion. Niet alleen om goed voor de stijve spieren in mijn nek en schouders te zorgen, maar ook omdat de geuren mij een geborgen, veilig en ontspannen gevoel gaven. De huidverzorgingsproducten van By Elske zijn het resultaat: een mooie combinatie van mijn liefde voor het lab met mijn liefde voor de natuur.

Comments

  • Lookup a phone number

    This article has been immeasurably useful for me, thank you.

    oktober 14, 2023
    reply

Leave
a comment

×