Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Search

  • Geen producten in het winkelwagentje.
  • Geen producten in het winkelwagentje.

Het effect van stress op de huid.

Iedereen heeft stress, je ontkomt er deze dagen niet aan. Of het nu gaat om werk stress of privé stress, of juist een combinatie van de twee omdat je moeite hebt met het vinden van de juiste balans. Maar wist je dat stress ook een enorme impact kan hebben op je huid?

 

Wat stress met je huid doet

Stress verhoogd de ontsteking factoren in je lijf en het vertraagd het herstellend vermogen van je huid, je kent het vast wel, tijdens een drukke en stressvolle periode krijg je op eens last van jeuk of eczeem en die irritante pukkel waar je aan gekrabbeld hebt heeft een plekje overgelaten dat maar niet wil helen.

 

Een ander kenmerk van stress is een verhoogd cortisol, dit zorgt ervoor dat de productie van hyaluronzuur vertraagd en hierdoor verminderd het vermogen van de huid om vocht vast te houden, je huid gaat er hierdoor dof en droog uitzien.

 

Huidverzorging tegen stress.

Huidverzorging is niet alleen oppervlakkige verzorging, het is ook een moment van ontspanning en het loslaten van stress. Mentale gezondheid en ontspanning is het grote geheim om er op je best uit te zien.

 

Een eerste stap om dit momentje van ontspanning te bereiken is het gebruiken van al je zintuigen. Zo heeft geur een enorme impact op je gevoel van stress of ontspanning. Bekende geuren die helpen met ontspannen zijn lavendel, vertiver en kamille

Maar ook de geur van magnolia en sinaasappelbloesem die je terug vind in onze hydraterende handcrème zorgen voor een ontspannen gevoel

 

Zoals ik hierboven al even benoemde zorgt stress ervoor dat je huid minder goed instaat is vocht vast te houden, voor een instant oppepper kies je voor producten die je huid hierbij een handje helpen zoals hyaluronzuur of glycerine, onze handcrème bevat naast glycerine ook het unieke extract van rode alg dat helpt met het hydrateren van je huid, we schreven al een keer een blog over dit fantastische ingrediënt, die vind je hier

 

Wat kun je nog meer doen tegen stress.

We snappen het, stress is niet te vermijden in ons drukke dagelijks leven, maar we hebben een aantal punten voor je op een rij gezet die kunnen helpen met stress management zodat je elke dag kan stralen!

 

  • download een meditatie app neem elke dag even een momentje om stil te zijn.
  • Eet gezonde verse voeding
  • Luister naar muziek die je blij maakt.
  • Ga lekker onder de warme douch en smeer jezelf daarna van top tot teen in met een bodylotion met ontspannende geur.
  • Spendeer tijd met mensen die je dierbaar zijn

Stress is overal om ons heen maar met een flinke dosis self-care, houd je je cortisol stabiel en je huid gezond.

Heerlijk vond ik mijn werk op het lab. En toen belandde ik in een burn-out. Om te herstellen was selfcare nodig: ik liep urenlang in mijn eentje door het bos en later zelfs met een wandelcoach. Als ik thuiskwam, stapte ik onder een warme douche en smeerde ik mezelf helemaal in met bodylotion. Niet alleen om goed voor de stijve spieren in mijn nek en schouders te zorgen, maar ook omdat de geuren mij een geborgen, veilig en ontspannen gevoel gaven. De huidverzorgingsproducten van By Elske zijn het resultaat: een mooie combinatie van mijn liefde voor het lab met mijn liefde voor de natuur.

Leave
a comment

×