Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Search

  • Geen producten in het winkelwagentje.
  • Geen producten in het winkelwagentje.

Rode alg, de schat van de zee.

Zoals je vast al weet zitten producten van By Elske vol met mooie plantaardige extracten, maar wist je dat we niet alleen de aarde hebben afgezocht naar mooie natuurlijke ingrediënten maar ook de zee zijn ingedoken?

De zee is een nog grotendeels onontdekte schatkist vol mooie ingrediënten, en een daarvan vind je voor de kust van Bretagne waar de grootse zeewier bedden van Europa te vinden zijn.

 

Het extract van rode alg

Rode alg met de fancy Latijnse naam Polysiphonia Elongata is een van die geheimen van de zee. Dit unieke ingrediënt in onze ultra hydrating hand cream zit boordevol antioxidanten, ondersteund de aanmaak van collageen, en verhoogt het natuurlijke vochtgehalte in je huid.

 

We smeren ontzetten veel crème op ons gezicht om ouderdom tekens zoals rimpels te voorkomen of te verminderen maar wist je dat je handen als een van de eerste je leeftijd verraden? Tijd dus om eens een beetje extra aandacht aan je handen te geven.

Rode alg stimuleert de aanmaak van nieuw collageen in de huid waardoor je huid er voller en gladder en dus jonger uit ziet. Daarnaast zorgt het voor een verhoogd vochtgehalte in de huid waardoor een droge jeukende huid verleden tijd is. Studies hebben aangetoond dat het rode algen extract kan zorgen voor een toename van 17% meer vocht in de huid.

 

Duurzaam geoogst

De algen worden duurzaam geoogst net voor de kust van Bretagne, waar een van de grootste zeewier bedden van Europa te vinden is, deze zeewier bedden zijn onderdeel van een Unesco biosphere reserve.

Onze leverancier werkt samen met andere partners aan verschillende research projecten om de natuurlijke diversiteit van de zeewier bedden in Bretagne te behouden.

 

Kortom dit ingrediënt zorgt voor mooiere zachtere handen en door de manier van oogsten voor een duurzamere wereld met meer biodiversiteit, win win dus.

Heerlijk vond ik mijn werk op het lab. En toen belandde ik in een burn-out. Om te herstellen was selfcare nodig: ik liep urenlang in mijn eentje door het bos en later zelfs met een wandelcoach. Als ik thuiskwam, stapte ik onder een warme douche en smeerde ik mezelf helemaal in met bodylotion. Niet alleen om goed voor de stijve spieren in mijn nek en schouders te zorgen, maar ook omdat de geuren mij een geborgen, veilig en ontspannen gevoel gaven. De huidverzorgingsproducten van By Elske zijn het resultaat: een mooie combinatie van mijn liefde voor het lab met mijn liefde voor de natuur.

Comments

Leave
a comment

×