Get inspired

Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Search

  • Geen producten in het winkelwagentje.
  • Geen producten in het winkelwagentje.

Wat is vegan huidverzorging?

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor vegan, vaak vanuit een verlangen voor een gezondere, bewustere en groenere levensstijl.  Veel mensen denken bij vegan vooral aan eten, maar vegan is een lifestyle waarbij je kiest voor plant-based producten in alle aspecten van je leven en dus ook voor huidverzorging. Denk jij erover na om over te stappen op huidverzorging vol met plant-based ingrediënten maar weet je niet waar je moet beginnen of waar je op moet letten? Lees dan vooral verder. 

 

Wat is vegan huidverzorging? 

Vegan huidverzorging producten bevatten geen ingrediënten die van dieren afkomstig zijn. Wat ze dan wel bevatten? Ingrediënten van plantaardige afkomst die boordevol zitten met extracten die de huid voeden, verzorgen en versterken. 

Veel huidverzorgingsproducten en cosmetica bevatten ingrediënten van dierlijke afkomst, maar het is lastig om deze ingrediënten te vinden op de product labels omdat deze geschreven worden in INCI (International Nomenclature of Cosmetic Ingredients). Sommige veelgebruikte dierlijke ingrediënten zijn: 

Carmine (CI75470): dit is een rode kleurstof die gemaakt wordt van geplette kevers, het wordt vaak gebruikt in makeup en nagellak. 

Collageen: dit is een eiwit uit dierlijk materiaal dat veel gebruikt wordt in anti-aging producten 

Lanoline: dit is een vetstof die gewonnen wordt uit schapenwol, je vindt het vooral in balms en zalven voor droge lippen en producten voor droog en beschadigd haar 

Keratine: wordt gemaakt van hoorns en haren van dieren en wordt vooral gebruikt in haarverzorgingsproducten 

Guanine: een ingrediënt dat een glinsterend effect geeft in make up, het wordt gemaakt van vissen schubben 

Tallow: een dierlijk vet dat veel gebruikt wordt bij het maken van zeep. 

Bijenwas (Cera alba): geeft een verzorgend laagje op je lippen bij gebruik in lippenbalsem, wordt gemaakt door bijen 

Honing (Mel): heeft hydraterende en verzorgende eigenschappen en wordt daarom veel gebruikt in crèmes 

 

Is vegan hetzelfde als dierproef vrij? 

Nee, producten die dierproefvrij zijn, zijn niet automatisch vegan, en andersom, vegan producten zijn niet automatisch dierproefvrij. 

Vegan betekent dat de producten geen ingrediënten van dierlijke afkomst bevatten, vaak zijn deze ook dierproefvrij maar soms zijn deze producten wel getest op dieren. Dierproefvrije producten zijn niet getest op dieren maar kunnen wel ingrediënten bevatten die van dierlijke afkomst zijn. 

 

Zijn producten van By Elske vegan? 

Jazeker, de producten van By Elske zijn 100% vegan en bevatten geen van dieren afkomstige ingrediëntenWij geloven in de kracht van planten, onze producten zitten daarom vol met plantaardige ingrediënten die je huid voeden, verzorgen en versterken zoals gouden jojoba olie, rode alg extract en aloë vera. 

Ook kiezen we voor de plantaardige alternatieven van ingrediënten die normaal vaak van dierlijke afkomst zijn, zo is de glycerine in onze ultra hydrating hand cream afkomstig uit sojabonen in plaats van dierlijk vet en ook onze panthenol is plantaardig. Daarom dragen onze producten het label vegan friendly. 

 

Om je gerust te stellen onze producten zijn ook dierproefvrij, hiervoor zijn we druk bezig om certificering te regelen. 

 

Heerlijk vond ik mijn werk op het lab. En toen belandde ik in een burn-out. Om te herstellen was selfcare nodig: ik liep urenlang in mijn eentje door het bos en later zelfs met een wandelcoach. Als ik thuiskwam, stapte ik onder een warme douche en smeerde ik mezelf helemaal in met bodylotion. Niet alleen om goed voor de stijve spieren in mijn nek en schouders te zorgen, maar ook omdat de geuren mij een geborgen, veilig en ontspannen gevoel gaven. De huidverzorgingsproducten van By Elske zijn het resultaat: een mooie combinatie van mijn liefde voor het lab met mijn liefde voor de natuur.

Comments

  • Identify unknown numbers

    I value how you break down complex topics and explain them simple to understand.

    oktober 14, 2023
    reply

Leave
a comment

×